Du är här: Måla inne

Måla inomhus

Under denna rubrik ryms det massor. Det finns en nästan outömlig källa av tekniker och varianter på målningar för invändigt bruk. I press och på TV så avlöser inredningstipsen varandra, allt för att ge oss inspiration och skaparglädje.

Jag kommer under denna kategori att ge tips och råd på de olika målningstekniker, färgtyper, inredningar m.m. som jag tycker funkar och som jag tycker är spännande för inomhusmiljö.

Det finns så mycket kul man kan göra med sitt rum om man tar steget och vågar att måla eller tapetsera eller vad man nu vill göra, och jag skall försöka visa och beskriva för dig så gott jag kan för att späda på er inspiration och målarglädje!

Tapeter

Tapeter finns i massor! Just nu är det mycket stora mönster och gärna fondväggar. Modet i tapeter skiftar nästan lika ofta som modet i kläder. Med det nya sättet att tapetsera sk. Easy-Up, eller sätt lätt så kan alla få väldigt bra resultat, även om man är nybörjare.

Kakel och klinker

Kakel och klinker, finns i mångfald!! Mosaik i natursten eller marmor förvandlar vilket tråkigt badrum som helst till din egna spa-/relaxavdelning att koppla av i. Var dock noga med att följa de regler och anvisningar som gäller vid uppsättning av kakel och klinker i våtutrymmen!!

Kulörer

Kulörer, ljusa, mörka, kalla eller varma. Med hjälp av NCS-systemet får du hjälp att hitta din favoritkulör. Visste du att NCS, som står för Natural Color System, är ett svenskt kulörsystem som togs i bruk 1979. Det tog över 20 år att utveckla och är idag ett av det främsta nyanssystem som finns.
Yrkesmåleriet använder sig för det mesta av detta system. Systemet består av en färgcirkel som består av 4 rena maximalkulörer, gult, grönt, rött och blått, genom att blanda dessa med varandra samt ändra svartheten i dem så får man mängder av kulörer.

En NCS-kod kan se ut så här S1020-Y40R. Kulören blir i det här fallet gulaktig. S står för second version, och betyder att den är uppdaterad sedan den första NCS-upplagan.

Bilden på Alcro Wallsticker är från www.alcro.se